top of page

De subtiele scheidslijn tussen eenzaamheid en existentiële angst

Bijgewerkt op: 21 okt. 2023

Mensen van 50 jaar en ouder, zorgvragers in de palliatieve fase en hun naasten komen in aanmerking voor 5 gratis vrijblijvende gesprekken. Voor meer informatie, klik Centrum Voor Levensvragen Salland

Eenzaamheid en existentiële angst worden soms verward. Vaak ervaren we eenzaamheid, die alleen maar intenser wordt wanneer we beginnen te reflecteren op de oorzaken ervan en de implicaties voor ons bestaan. Op deze momenten lijken we te verzinken in het moeras van existentiële angst.


Een geestelijk verzorger kan van onschatbare hulp zijn bij het doorbreken van deze vicieuze cirkel van angst en eenzaamheid. Ze nodigen ons uit om samen rustig levensvragen te onderzoeken en moedigen ons aan om de existentiële angsten onder ogen te zien. In hun veilige begeleiding krijgen we de ruimte om deze angsten te verkennen. Door dit proces van zelfreflectie en onderzoek ontwikkelen we een dieper begrip van onze emoties en ontdekken we manieren om zowel met eenzaamheid als existentiële angst om te gaan.


In ieder mensenleven zijn er momenten die uitnodigen tot zelfreflectie. Met adequate begeleiding kunnen deze donkere tijden juist dienen als een katalysator voor zelfontdekking en persoonlijke groei.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page