top of page

Eenzaamheid is zeg maar echt een mensen-ding

Bijgewerkt op: 4 jul. 2023

Eenzaamheid is iets waar velen van ons zich in kunnen herkennen.

Het gevoel van afgescheidenheid, zelfs te midden van anderen, is soms onvermijdelijk. We hebben allemaal momenten waarin we bepaalde gevoelens liever verbergen, uit schaamte of angst voor afwijzing.


Maar wat als we juist onze kwetsbaarheid omarmen en anderen toelaten in onze innerlijke wereld? Het kan eng zijn, maar wanneer we open zijn, merken we dat het begrip en acceptatie met zich meebrengt. Het is bevrijdend om onze eigen gevoelens te erkennen en erover te communiceren.


Laten we eerlijk zijn, eenzaamheid is iets wat we allemaal op onze eigen manier ervaren. Het hoort bij het mens-zijn. Dus waarom zouden we onze energie en tijd verspillen aan het proberen te overwinnen van iets wat intrinsiek deel uitmaakt van ons bestaan?


Laten we in plaats daarvan deze realiteit omarmen en het als een kans zien om een diepere verbondenheid met onszelf en anderen te ervaren. Door onze eenzaamheid te accepteren en erover te praten, kunnen we mogelijk meer begrip en verbondenheid creëren. Samen kunnen we ontdekken dat in onze gedeelde ervaring van eenzaamheid, we niet alleen zijn.


Voor 50-plussers en palliatieve zorgvragers en hun naasten in Salland die behoefte voelen aan ondersteuning in het omgaan met eenzaamheid: het Centrum voor Levensvragen Salland (cvlsalland.nl) biedt kosteloos gesprekken aan met een geestelijk verzorger.

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page